Dacă depozitați pâinea în congelator, o puteți mânca mai târziu. Pur și simplu încălziți-o în cuptor sau în toaster. Dar înainte de a lăsa bagheta din mâinile tale, ar trebui să fie ambalată.
De ce? Pentru că pâinea își pierde savoarea fără a fi învelită. În plus, ea poate absorbi mirosurile de la alte alimente depozitate.
Pe lângă alterarea gustului, aceasta pune în pericol sănătatea. Pentru că fără înveliș, bacteriile se înmulțesc în firimituri și chiar în cozonac. Congelarea, desigur, inhibă dezvoltarea microorganismelor.
Cu toate acestea, temperaturile negative nu le neutralizează întotdeauna. În plus, bacteriile se înmulțesc din nou atunci când produsele sunt decongelate.
Ce măsuri de precauție trebuie luate?
Pentru a păstra toate aromele pâinii și a nu vă dăuna sănătății, cel mai bine este să o congelați într-un recipient etanș. Dacă nu aveți un astfel de recipient, puteți folosi celofan.
Recipientul trebuie să fie etanș, adică perfect închis.
Acum se pune întrebarea cât timp poate fi păstrată pâinea în congelator.
Pentru a păstra aroma baghetei, este bine să nu așteptați mai mult de șase luni. Iar pentru a o dezgheța, puteți fie să o încălziți direct în prăjitorul de pâine, fie să o lăsați la temperatura camerei. În acest caz, trebuie să fie decongelată în prealabil.
Pâinea poate fi păstrată în frigider?
Pâinea poate fi depozitată în frigider pentru a o păstra proaspătă mai mult timp. Cu toate acestea, pentru ca această depozitare să aibă sens, trebuie respectate anumite reguli.
În primul rând, bagheta trebuie să fie ambalată în același mod în care este congelată. Rețineți că riscul de contaminare cu mirosuri este și mai mare în frigider.
Pâinea învelită trebuie depozitată în locul cel mai rece, adică în partea de sus a pâinii.
Alte moduri de păstrare a pâinii
Există și alte modalități de a păstra pâinea proaspătă pentru o perioadă lungă de timp. Printre acestea se numără tehnica folosirii cartofilor. Acest truc puțin cunoscut de pe vremea bunicii pare să fie eficient.
Când puneți bagheta în coșul de pâine, adăugați o jumătate de cartof. Cartoful va absorbi toată umiditatea din aer și va prelungi termenul de valabilitate al acestui produs indispensabil. Această tehnică funcționează deosebit de bine și cu zahărul.
O altă metodă cu care probabil sunteți familiarizați este recipientul etanș pentru pâine.
Acesta este instalat în bucătărie și este special conceput pentru a păstra alimentele la adăpost de aer și umiditate.
Acest lucru previne dezvoltarea bacteriilor. Realizate din lemn sau oțel inoxidabil, aceste cutii oferă o varietate infinită de modele, de la cele mai clasice la cele mai originale care pot fi găsite online. Astfel, puteți adăuga o notă decorativă bucătăriei dumneavoastră!