Butonul secret de la maşina de spălat de care puţină lume ştie. În România, 85% dintre gospodării au mașini de spălat, potrivit INS. Chiar dacă e un procent mare, adevărul e că e printre cele mai mici din UE.
Publicitate
Indiferent de modelul de mașină de spălat ales, e important să știi cum se întreține ca să te bucuri de ea cât mai mult timp. În general durata medie de viață a unei mașini de spălat este de zece ani, însă ea se poate defecta și mai devreme. Specialiștii spun că totul depinde de modul în care o întreții.
Citește și Dieta cu cartofi și iaurt. Scapi de 3-4 kg în doar 5 zile
Butonul secret de la maşina de spălat de care puţină lume ştie
Când spălăm rufele, de multe ori trebuie să scoatem sertarul din mașina de spălat fiindcă acolo se acumulează murdărie de la soluția folosită. Există un buton secret care te poate ajuta să deblochezi acel sertar.
Sertarul conține „găuri de pulverizare”, care pompează apă în sertar pentru a arunca conținutul lor în tambur. Acele găuri sunt de multe ori blocate de resturi de calcar sau mucegai, lucru care înseamnă că detergentul sau balsamul de rufe nu e dizolvat într-un mod eficient.
În cazul în care observi că o secțiune nu e preluată complet în timpul unui ciclu, înseamnă că aceste găuri de pulverizare sunt înfundate, iar pentru a remedia situați este recomandat să cureți interiorul mașinii de spălat și, implicit, sertarul amintit anterior. Așadar, scoate sertarul dozatorului din mașina de spălat, dar nu forța. Există un buton secret care blochează sertarul.
Citește și Super-alimentele: Cele mai bune fructe si legume pentru sanatatea ta, Top 5
Butonul secret se află în partea superioară și pentru a debloca sertarul trebuie să apeși ușor în jos pe el. După ce ai folosit butonul secret, scoate sertarul și spălă-l bine cu apă. În spațiul pe care sertarul l-a lăsat în urmă, există găuri pe acoperișul mașinii de spălat.
Poți face găurile cu o periuță de dinți veche, însă e nevoie să cureți ușor ca să nu se deterioreze aparatul. Dacă există un focar de mucegai în mașina de spălat, e de preferat să speli bine acele spații. Ia periuța de dinți și înmoaie-o într-un amestec de 50% oțet și 50% apă înainte să freci. În momentul în care găurile de pulverizare sunt curățate, balsamul de rufe ar trebui să curgă fără probleme de sertarul dozatorului.